Piilonaulattu ulkoverhous - Vinkit onnistuneeseen hankintaan

Piilonaulattu ulkoverhous on esteettinen valinta ja valmiiksi maalattuna se on heti asennusvalmis tuote rakennuksen julkisivun suojaksi. Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon tuotetta hankittaessa?

Kiinnitys tehtävä huolella

Yksi kysymyksiä herättävä asia piilonaulaukseen liittyen on ollut se, kuinka hyvin tuote pysyy kiinni seinässä. Piilonaulauksessa kiinnitys tehdään kahdella naulalla, kuten perinteisemmässä päältä tapahtuvassa naulauksessa. Ainoa ero on, että naularivit jäävät piiloon seuraavan paneelin alle. Tämä ei kuitenkaan vaikuta paneelin kiinnityksen kestävyyteen, vaan piilokiinnitys on erittäin kestävä ratkaisu. Kun ulkoverhouspaneelin maalipintaa ei rikota päältä tehtävällä naulauksella, kestää se paremmin myös sääolosuhteiden vaihtelua, kosteutta sekä auringon UV-säteilyä.

Kuten mainittu, piilonaulatussa ulkoverhouksessa naulat jäävät piiloon seuraavan paneelin pontin alle. On tärkeää, että naulat kiinnitetään huolella koolauslautaan kiinni, jotta kiinnityksessä vältytään ongelmilta. Tässä muutamia tärkeitä seikkoja liittyen koolauslautaan, jotka olisi tärkeää huomioida asennusvaiheessa:

  1. Koolauslaudan leveys vähintään 95mm
  2. Laudan paksuus vähintään 22mm
  3. Koolausväli 400-600mm

Piilonaulatun ulkoverhouksen kiinnityksessä tulee käyttää laadukkaita nauloja. Naulauksessa sinun kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin tekijöihin:

  1. Käytä rosterinauloja kuultovärjättyihin verhouksiin
  2. Kuumasinkityt naulat muihin ulkotiloihin
  3. Haponkestäviä nauloja tulee käyttää ruosteelle erityisen alttiissa paikoissa
  4. Valitse naulat, joiden pituus vähintään 2,5 kertaa verhouksen paksuus
  5. Naulausvälin tulee olla vähintään 40mm

Nämä ohjeet on koottu myös mainioihin asennusvideoihimme:

Piilonaulatun ulkoverhouksen asentaminen vaakaan

Piilonaulatun ulkoverhouksen asentaminen Pystyyn

Menekki hieman suurempi

Piilonaulatussa ulkoverhouksessa on aina päätypontti, jonka ansiosta paneeli on helppo asentaa. Päätypontatussa ulkoverhouksessa paneelin päädyissä on valmiiksi toistensa perään asettuvat uros- ja naaraspontit, jotka mahdollistavat paneelien asentamisen peräkkäin ilman selkeää saumaa. Tämä vähentää myös puumateriaalin hukkaa, joka voi olla jopa 10% pienempi.

Kun valitaan piilonaulattua tuotetta, täytyy huomioida, että tuotteen menekki per neliö on kuitenkin hieman isompi kuin päältä naulattavassa tuotteessa. Tuotteeseen on jätetty naulausvaraa, jonka johdosta hyöty per neliö on näin ollen hieman pienempi. Voit laskea menekkiarvion kätevästi muun muassa meidän ulkoverhouspaneelien menekkilaskurista.

Hinnassa huomio kokonaiskustannuksiin

Kustannuksia tarkastellessa tulee huomioida, että piilonaulattu ja kolmeen kertaan teollisesti maalattu ulkoverhous on kalliimpi kuin kertaalleen teollisesti pohjamaalattu tuote. Pohjamaalattu verhous täytyy kuitenkin maalata vielä asennuksen jälkeen kahdesti, josta kertyy kustannuksia ja vaivaa. Piilonaulattu ja valmiiksi maalattu tuote täytyy ainoastaan asentaa seinään ja sen kustannukset rajoittuvat lähinnä tähän työhön. Pohjamaalatun ulkoverhouksen kustannuksia ovat muun muassa erilaiset työmaakustannukset, kuten maalit, työ ja maalaustelineiden vuokrat. Kun nämä kaikki kertyvät kustannukset lasketaan yhteen, niin projektin kokonaiskustannus tasoittuu ja voikin olla, että valmis piilonaulattu tuote tulee kokonaisuudessaan jopa edullisemmaksi.

Kuuntele Puupodin jakso piilonaulauksesta

Tuotteiden käsittely työmaalla

Teollisen maalauskäsittelyn ansiosta tuote voidaan asentaa seinään ympäri vuoden, vaikka myöhään syksyllä tai keskellä talvea. Vuodenaika ei ole siis tekosyy viivästyttää ulkoverhouksen asentamista. Tuotantoprosessi tehdasolosuhteissa on hyvin vakioitu, minkä ansiosta lopputulos on tasalaatuinen ja näyttävä. Koska maalauskäsittelyiden jälkeen kyseessä on valmis tuote, tulee sitä käsitellä työmaalla huolellisesti ja varoen. Huolellisella käsittelyllä vältytään maalipintojen vahingoittumiselta ja tuotteisiin mahdollisesti tulevilta vaurioilta.

Valitse sävy ennakkoon

Piilonaulatussa ja valmiiksi maalatussa ulkoverhouksessa sävy pitää luonnollisesti päättää ennakkoon. Valittavana ovat Teknoksen ja Tikkurilan värikartat, joista on mahdollista valita vakiosävyjemme lisäksi lukuisia vaihtoehtoja. Ennakkoon valittava sävy on varmasti projektissa etu, koska tämän jälkeen valittavaa sävyä ei tarvitse enää stressata ja haluttu sävy saadaan laadukkaasti ulkoverhouksen pintaan. Jos kuitenkin mieli vielä muuttuukin myöhemmin, pystytään jo olevan maalipinnan päälle maalaaman tekemään huoltomaalaus ja pieni värin taitto. Huomioitavaa on se, että puu elää seinässä ja esimerkiksi aurinko kuivattaa maalipintaa, mikä voi vaikuttaa sävyyn.

Ota yhteyttä


Muut blogitekstit