Runko- ja rakennepuutavara

Tiukkasyisestä pohjoisen puusta valmistettu runkopuutavara on lujuusluokiteltua. Tämä takaa puutavaran kestävyyden kantavissa rakenteissa. Vaaralta löytyy monipuolinen valikoima mitallistettua rakennepuutavaraa esimerkiksi koolaukseen ja tuuletusrimaksi. Sormijatkoksen avulla runko- ja rakennepuutavaramme pituus voidaan kasvattaa aina kuuteen metriin saakka.

Tuotteet

Käyttökohde

Tuotetyyppi

Käsittely

Kiinnitystapa

Asennustapa

Lujuusluokiteltu runkopuutavara soveltuu kantaviin rakenteisiin

Lujuusluokiteltu runkopuutavara on erityisesti valittu ja testattu puumateriaali, joka täyttää tiukat standardit ja vaatimukset kantavien rakenteiden turvallisuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi. Tämä puutavara on läpikäynyt perusteellisen laadunvalvonnan prosessin, jossa sen fyysiset ominaisuudet, kuten lujuus, tiheys ja kosteuspitoisuus, mitataan ja luokitellaan käyttötarkoitustaan varten. Lujuusluokitus mahdollistaa insinöörien, suunnittelijoiden ja rakentajien valita oikean tyyppisen ja lujuustason puun erilaisiin rakenteisiin, kuten kattoristikoihin, palkkeihin ja pilareihin, varmistaen näin rakennusten kestävyyden ja pitkäikäisyyden.

Lujuusluokitellun runkopuutavaran käyttö kantavissa rakenteissa ei ainoastaan lisää rakennusten turvallisuutta, vaan myös tehostaa puun käyttöä, sillä se mahdollistaa materiaalin optimaalisen hyödyntämisen suunnittelusta toteutukseen. Tämä edistää kestävää kehitystä ja vähentää hukkaa, tekee rakentamisesta kustannustehokkaampaa ja tukee ympäristön suojelua.

Sormijatketut puutuotteet ovat innovatiivinen ja kestävä ratkaisu

Sormijatketut puutuotteet edustavat innovatiivista puuntyöstöteknologiaa, jossa kaksi puukappaletta liitetään yhteen sormimaisilla liitoksilla, jotka lukittuvat toisiinsa. Tämä menetelmä mahdollistaa pitkien ja kestävien puuosien valmistamisen lyhyemmistä puupaloista, optimoiden näin puun käytön. Sormijatketut puutuotteet ovat erittäin luotettavia ja monikäyttöisiä, sopien laajasti erilaisiin rakennus- ja sisustusprojekteihin. Niiden valmistuksessa käytettävä tarkka ja vahva liitosmenetelmä takaa tuotteiden korkean laadun, pitkän käyttöiän ja hyvän mekaanisen kestävyyden.

Puu on pitkäikäinen ja ekologinen ratkaisu

Puu on ekologinen, mutta myös varsin edullinen valinta rakennusmateriaaliksi. Oikein suunnitellut ja toteutetut talon puiset ulkorakenteet ovat pitkäikäisiä. Puu on meille suomalaisille myös läheinen, sillä sitä on käytetty rakennusmateriaalina vuosisatojen ajan, ja puun kasvualustana toimivat metsät ovat osa suomalaista sielunmaisemaa. Puu säilyy käsittelemättömänäkin pitkiä aikoja, jos materiaalin riittävästä rakenteellisesta suojauksesta on huolehdittu.

Puu on uusiutuva luonnonvara ja se toimii talon seinässä samalla myös pitkäaikaisena hiilivarastona. Hiili voi säilyä rakenteissa parhaimmillaan jopa satojen vuosien ajan. Keskimääräinen suomalainen puusta valmistettu omakotitalo sitoo noin 30 tonnia ilmasta peräisin olevaa hiilidioksidia, mikä vastaa keskiarvoisen yksityisautoilijan 10 vuoden tuottamia päästöjä. Puun valinta julkisivumateriaaliksi on näin ollen ilmastoteko!

Vaara-tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä