Raaka-aine

Huolehdimme arvokkaasta raaka-aineesta jo taimesta alkaen

Pohjoisen tiheäsyinen ja pienioksainen puu on oiva raaka-aine ulkoverhous- ja hirsiaihiotuotteisiin, mikä takaa tuotteidemme erinomaisen laadun.

Hidas kasvu tae korkealle laadulle

Pohjoisen sijaintimme takia kasvukausi on lyhyt, jonka johdosta puu kasvaa hitaasti; suomalaisen puun kasvuaika täyteen kokoonsa onkin keskimäärin 60–120 vuotta. Kun puu kasvaa hitaasti, on puuaines tiiviimpää ja suorasyisempää sekä oksien koko on lajityypille keskimääräistä pienempää. Pohjoisen Suomen karut kasvuolosuhteet tekevät puusta kestävämmän ja ihanteellisen käytettäväksi rakennusmateriaalina. 

Raaka-aine tulee läheltä

Vaaran tuotteiden puuraaka-aine tulee pääsääntöisesti eteläisen Lapin alueelta. Tervolassa sijaitsevan sahalaitoksemme puunhankinnasta vastaa konsernin metsäyhtiö Vaaran Metsä Oy. Laajan ja luotettavan puunhankintaverkostomme kautta meille on tarjolla runsaasti laadukasta ja vastuullisesti kasvatettua puuraaka-ainetta, mikä mahdollistaa hyvän toimitusvarmuuden sahalaitoksemme tarpeisiin. 

Hyvin hoidettu metsä kasvaa optimaalisesti ja tuo omistajalleen hyvän ja kestävän tuoton metsikön kiertoajalla. Vaaran Metsän tarjoamien kattavien metsänhoitopalveluiden ja osaavien metsäasiantuntijoidemme avulla varmistamme, että asiakkaamme saavat metsästään mahdollisimman hyvän tuoton ja että kaikki metsänhoidolliset toimenpiteet tehdään metsänhoitosuositusten mukaan ympäristöä kunnioittaen.

Pohjoisen puun etuja

Vaara-tuotteet valmistetaan laadukkaasta hitaasti kasvaneesta pohjoisen puusta.

TIheäSYINEN RAKENNE

Lujuusominaisuuksiltaan pohjoisen puu on erinomaista, sillä se on tiheäsyistä ja terveiden oksien määrä on niissä suuri. Pohjoisen puu soveltuukin tämän johdosta mainiosti muun muassa rakennusten ulko- ja sisäverhousmateriaaliksi.

Sydänpuun osuus suuri

Pohjoisen puussa sydänpuun osuus on suuri. Tämän johdosta kosteus tunkeutuu puuhun hitaasti, joka tekee siitä kestävän julkisivumateriaalin.

KESKIMÄÄRÄISTÄ PIENEMPI OKSAKOKO

Pohjoisen puussa oksakoko on keskimääräistä pienempi, mikä helpottaa sen käsittelemistä.