Leveät liimatut ulkoverhouspaneelit

Luonnollista kauneutta julkisivuihin hirrestä. Vaaran leveät hirsipaneelit valmistetaan pohjoisen kestävästä kuusesta sekä männnystä.

Hirsipaneelimme ovat saatavilla pohja- ja välimaalattuina, sekä valmiiksi maalattuina (Värivalmis). Haluttu sävy voidaan valita vakiosävyistämme tai Teknoksen ja Tikkurilan värikartoista. Liimatuista kuusi- tai mäntyaihiosta valmistettu hirsipaneeli on kestävä julkisivumateriaali, sillä liimaus vähentää puun luonnollista muotoelämistä.

 • Kuvaus

  Kustannustehokasta rakentamista

  Menekki 3,85jm/m² ja yhdestä kappaleesta tulee jopa 1,5m²/kpl!

  Hinnat alkaen 28 e/m² sis. alv 24%*

  *Hintaan vaikuttaa määrä ja pintakäsittely.

  Toimitamme tuotteet yksillöllisinä projekteina.

Nimi
Vahvuus
Leveys
Hyötyleveys
Pituus
Vakiotuote
Asennustapa
28x277 UTW
28
277
260
6000
Päältäkiinnitys
28x277 STW
28
277
260
6000
Päältäkiinnitys
28x277 STS
28
277
260
6000
Päältäkiinnitys
28x277 STH mv
28
277
265
6000
Päältäkiinnitys

Vakiosävyt

Väri Maalityyppi Sävykoodi
Valkoinen Peittävä NCS S 0502-Y
Musta Peittävä 564X
Vaaleanharmaa Peittävä NCS S3000-n
Tummanharmaa Peittävä TM 7833
Punainen Peittävä TM 7842
Keltainen Peittävä TV 2673
Harmaa (Poro) Kuultava TV 5087
Ruskea (Sora) Kuultava TV 5063
Beige Kuultava Woodex 1802
Musta (Piki) Kuultava TV 5089
Valkoinen (Valkovaha) Kuultava T3073

Menekkilaskuri kertoo sopivan määrän

Menekkilaskurilla lasket ulkoverhouslautojen ja -paneelien menekin.
Isommissa määrissä voit pyytää tarjouksen suoraan sahalta.

Asennusohje

Maalaus ja käsittely

 • Vaaran Pohjamaalattu™

  Vaaran Pohjamaalattu™ ulkoverhous on tuote, jolle on suoritettu teollinen pohjamaalaus. Käsittelyssä puuvalmiin tuotteen pintaan maalataan yksi pohjamaalauskerros kolmelle näkyvälle pinnalle maalitoimittajan ohjeiden mukaisesti. Pohjamaali ei anna vielä tarvittavaa suojaa auringonvalolta ja kosteudelta, joten puu tulisi pintamaalata seuraavan kuuden kuukauden kuluessa asentamisesta.

 • Vaaran Välimaalattu™

  Vaaran Välimaalattu™ ulkoverhous on käsitelty kahteen kertaan. Ensimmäiseksi puuvalmiin tuotteen pintaan tehdään yksi pohjamaalauskerros ja sen päälle vielä yksi pintamaalauskerros kolmelle näkyvälle pinnalle maalitoimittajan ohjeiden mukaisesti. Välimaalaus antaa puulle suojaa auringonvalolta sekä kosteudelta, mutta se tulisi maalata vielä kertaalleen asentamisen jälkeen.

 • Vaaran Värivalmis™

  Vaaran Värivalmis™ ulkoverhous on käsitelty teollisesti kolmeen kertaan. Ensiksi puuvalmiin tuotteen pintaan on tehty yksi pohjamaalauskerros ja sen päälle kaksi pintamaalauskerrosta kolmelle näkyvälle pinnalle maalitoimittajan ohjeiden mukaisesti. Vaaran Värivalmis™ ulkoverhous on rakentajalle vaivaton valinta, sillä työmaalle jää enää vain naulankantojen peittäminen.

 • Vaaran Palosuojattu™

  Puun palonsuojakäsittelyllä taataan puutuotteen palonkesto, jonka avulla sitä voidaan käyttää muun muassa julkisten ja muiden korkeiden rakennusten materiaalina. Käsittely suositellaan tehtävän teollisesti, jotta voidaan varmistua kaikkien paloturvallisuusmääräysten täyttymisestä. Vaaran Palosuojattu™ ulkoverhous täyttää rakennustarvikkeiden paloluokan B-s1, d0.