Vaaran investointiohjelma päätökseen – Uudet kuivaamot otettiin käyttöön

Vuonna 2020 aloitettu Vaaran investointiohjelma saatiin päätökseen, kun uudet neljä kamarikuivaamoa valmistuivat helmikuun alkupuolella. Uusi kuivauskapasiteetti mahdollistaa entistä tehokkaamman toiminnan hirsi- ja ulkoverhoustuotannossa sekä parantaa Vaara-konsernin kilpailukykyä puunjalostusmarkkinoilla. Konsernille on myös helmikuun alussa myönnetty koneellisesti lujuuslajitellun rakennesahatavaran sekä liimapuupalkkien sertifikaatti.

Tšekkiläisen Katresin toteuttamat kuivaamot kasvattavat konsernin kuivauskapasiteettia 40 000 kuutiota erikoiskuivaa sahatavaraa. Tämä mahdollistaa sahausmäärän ja erikoiskuivauksen lisäämisen jalostusyksiköiden tarpeisiin. Investoinnin kerrannaisvaikutukset ulottuvat koko toimitusketjuun puunhankinnasta jalostukseen ja yhteistyökumppaneihin. Veljekset Vaaran toimitusjohtaja Jukka Vaara kommentoi:

– Kuivaamojen valmistuminen mahdollistaa vaativat puunkäyttökohteet. Kuivaamojen laatu vaikuttaa erinomaiselta ja sahausta ei tarvitse rajoittaa kuivauksen vuoksi, mikä on meille merkittävä asia, toteaa Vaara.

Rakennesahatavaralle ja liimapuupalkeille lujuuslajitteluluokka C35 ja GL30

Veljekset Vaara Oy:lle on myönnetty helmikuun 1. päivä koneellisesti lujuuslajitellun rakennesahatavaran sekä liimapuupalkkien sertifikaatti. Sertifikaatti on voimassa niin mänty- kuin kuusitavaralle. Myönnetyn sertifikaatin ansiosta Veljekset Vaara Oy:n lujuuslajiteltu rakennesahatavara ja liimapuupalkit saavuttavat EN338 standardin mukaiset lujuusluokat C35 ja GL30. Sertifikaatin yritykselle myönsi Finotrol Oy.

– Pohjoisen puu näytti vahvuutensa sertifiointiprosessissa ja pystymme tarjoamaan asiakkaille jatkossa myös vaativampia lujuusluokkia koneellisen lujuuslajittelun ansiosta. Yksikkö asennettiin joulukuussa sahan tuotantolinjaan ja nyt päästään tarjoamaan kokonaan uusia tuotteita asiakasverkostoon, kertoo toimitusjohtaja Jukka Vaara.

Veljekset Vaara Oy:n sertifikaatit ja todistukset löydät täältä.

 

Lisätiedot:

Jukka Vaara

Toimitusjohtaja, Veljekset Vaara Oy

jukka.vaara@vaara.fi / 040 913 7269


Muita uutisia