Vaara investoi kuivauskapasiteettiin

Kuivauskapasiteettiin tehtävän vajaan neljän miljoonan euron investointi mahdollistaa sahausmäärien lisäyksen ja erikoiskuivauksen konsernin jalostusyksiköiden tarpeisiin.

Veljekset Vaara ja tšekkiläinen Katres ovat tehneet sopimuksen neljän kamarikuivaamon toimituksesta Veljekset Vaaralle vuonna 2022. Investoinnin arvo on vajaa neljä miljoonaa euroa ja siihen on saatu merkittävä kehittämisavustus Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta. Investointi mahdollistaa sahausmäärän merkittävän lisäämisen ja erikoiskuivauksen konsernin jalostusyksiköiden tarpeisiin.

– Vaaran Palkin liiketoiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja pyrimme vastaamaan nousevaan kysyntään tällä investoinnilla. Hankkeella on merkittävä vaikutus työpaikkoihin, koska voimme lisätä vuoroja niin hirsitehtaalle kuin sahallekin kuivauskapasiteettilisäyksen jälkeen. Vaikutukset ulottuvat koko toimitusketjuun puunhankinnasta jalostusyksiköihin ja yhteistyökumppaneihin, Veljekset Vaara Oy:n toimitusjohtaja Jukka Vaara toteaa.

Kuivaamotoimittajaksi valikoitui Katres, jolla on vahva kokemus kuivaamoista, joissa kuivataan myös erikoiskuivaa sahatavaraa.

– Meillä on ilo ja kunnia osallistua uusiin investointeihin, jotka liittyvät uuden kuivauskompleksin käyttöönottoon. Haluamme kiittää Veljekset Vaaraa luottamuksesta meihin ja tuotteeseemme. Tiedämme, että meillä on vastuullinen tehtävä etenkin näinä myrskyisinä aikoina, mutta tavoitteemme on aina tarjota mahdollisimman korkealaatuisia tuotteita, sanoo myyntijohtaja Jiří Kulhánek Katresilta.

Lisätiedot:

Jukka Vaara

Toimitusjohtaja, Veljekset Vaara Oy

jukka.vaara@vaara.fi

040 913 7269

Antti Korpikallio

Suomen myyntiedustaja, Katres

antti.korpikallio@koivu-trading.fi

040 508 7739


Muita uutisia