Uuden varastohallin myötä säästyy merkittävästi muovia

Alkuvuodesta valmistunut uusi varastohalli erottuu selkeästi Vaaran tehdasalueella. Ilmasta käsinkään se ei jää huomaamatta, sillä rakennuksen katolla komeilee yrityksen logo. Halli on kuitenkin paljon muutakin kuin vain suuri ja näyttävä maamerkki.

Best-Hallin valmistaman varastohalliin sisään ja kyljessä olevaan katokseen pystytään tarvittaessa varastoimaan useita tuhansia kuutioita puu- sekä sahatavaraa. Uusi varastohalli on mahdollistanut tavaran paremman säilömisen, mutta myös tuonut säästöä muovin menekissä ja tuonut tehokkuutta toimintaan. Esimerkiksi kierrätettävän muovin määrä konsernissa on vähentynyt noin 17 %:lla. Halli voidaankin nähdä osana Vaara-konsernin kehitystä kohti entistä vastuullisempaa ja ekologisempaa toimijaa.
– Tämän (hallin) myötä on saatu selkeämpi varastointisuunnitelma, työn määrä on vähentynyt tuotannossa, materiaalihukka ja tuottamattoman työn määrä on saatu pienennettyä, toteaa Vaaran tuotannonsuunnittelija Ville Vaara.
Kun puutavara saadaan varastohalliin suojaan sään vaihteluilta, kuten lumelta ja vesisateelta, säästetään muovia. Aiemmin jalostukseen menevä sahatavara on täytynyt välimuovittaa, mutta sahatavaran säilytystilan tuplanneen katostilan ansiosta tätä muovitusta ei tarvitse enää tehdä. Myöskään höylättyä puuvalmista tavaraa ei tarvitse enää välimuovittaa, koska ne voidaan varastoida sisälle halliin.
Uusi varastohalli on tuonut tehokkuutta myös tuotantoon; se on vähentänyt turhaa työtä sahan paketoinnissa sekä jalostuksen höyläyksessä, jossa muovia ei ole tarvinnut enää repiä pakettien päältä pois. Varastohävikin määrässä on tullut laskua, sillä jalosteet saadaan varastoitua halliin, mikä vähentää pilaantumisen riskiä. Lisäksi käsittelyjen määrä on minimoitu varastopaikkojen suunnittelulla, jonka kautta myös käsittelyvauriot ovat vähentyneet.

Muita uutisia