Vaaran Palkki – Painumaton hirsi on hirsirakentamisen tulevaisuus

Me Vaaran Palkilla haluamme helpottaa hirsitalotehtaiden arkea tuottamalla korkealaatuisia pohjoisen puusta valmistettuja painumattomia hirsiä sekä hirsiaihioita. Kun me teemme osuutemme hirsitalon toimitusketjusta, voivat talotehtaat keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Valmistamamme painumattoman hirren rakenne mahdollistaa sen käytön korkeissa rakennuksissa sekä yhdistämisen esimerkiksi teräksen ja lasin kanssa.

Vaaran painumaton hirsiaihio

Vaaran painumaton hirsiaihio on kestävä ja kustannustehokas valinta hirsitaloteollisuuden käyttöön. Hallitsemme puun jalostusketjun metsistä aina hirsiaihioksi asti, mikä takaa käyttämämme puuraaka-aineen korkean laadun. Raaka-aineena käytettävä pohjoisen puu on lujuusominaisuuksiltaan erinomaista, sillä se on tiheäsyistä ja terveiden oksien määrä on niissä suuri.

Painumaton hirsiaihiomme valmistetaan Tervolassa sijaitsevassa, maaliskuussa 2021 valmistuneessa, modernissa tehtaassa. Hirsiaihiotuotteiden tasalaatuisuuden varmistavat uuden tehtaan automatisoidut prosessit ja viimeisintä teknologiaa olevat konenäkö- ja kosteusmittalaitteet. Hirsilamellien liimasaumojen kestävyys täyttää FC-6:2013 (Liimahirsi) standardin. Liimasauma on myös vesihöyryä läpäisevä. Tuotteissamme otetaan huomioon myös ympäristötekijät, sillä Vaaran painumattomien tuotteiden liimauksessa käytetään päästötöntä PUR-liimaa.

Kolme syytä valita Vaaran painumaton hirsi

  1. Tuotteemme helpottavat hirsitalotehtaiden tuotantoketjua ja antavat mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintaan
  2. Käytämme hirsituotteiden valmistuksessa viimeisintä modernia tekniikkaa
  3. Käyttämämme tiukkasyinen pohjoisen puu on vastuullinen ja kestävä raaka-aine

Painumaton hirsiaihio

Mikä on painumaton hirsi?

Painumaton hirsi on lamellihirsi, jossa pystypuulamellit muodostavat painumattoman rakenteen puun sisällä. Ristikkäiset lamellikerrokset vähentävät hirren kosteuselämisestä johtuvaa seinän painumista merkittävästi.

Hirren painumaton rakenne mahdollistaa uudenlaiset arkkitehtoniset ratkaisut ja hirren yhdistämisen muiden materiaalien, kuten lasin ja teräksen kanssa. Se helpottaa näin ollen rakentamista ja tuo säästöjä myös kustannuksissa. Painumaton hirsi soveltuu myös erinomaisesti kerrosrakentamiseen, joten sitä voidaan käyttää julkisen rakentamisen kohteissa.

Valmiiksi profiiliin höylätty hirsi

Kiinnostuitko Vaaran painumattomasta hirsiaihiosta?

Miksi Vaaran painumaton hirsiaihio

Pohjoisen tiheäsyinen ja pienioksainen puu takaa tuotteidemme erinomaisen laadun. Lisäksi uusi teknologia mahdollistaa aiempaa tasalaatuisempien ja kustannustehokkaampien hirsiaihioiden valmistuksen.

Korkealaatuinen raaka-aine

Lujuusominaisuuksiltaan pohjoisen puu on erinomaista, sillä se on tiheäsyistä ja terveiden oksien määrä on niissä suuri.

Mahdollistaa uudet ratkaisut

Valmistamamme painumatttoman hirsiaihion rakenne mahdollistaa muun muassa hirren käytön korkeissa rakennuksissa sekä yhdistämisen esimerkiksi teräksen ja lasin kanssa.

Kantaa suuret rakennekuormat

Painumattoman hirsiaihiomme liimasaumojen kestävyys täyttää EN 16351 standardin. Tämä takaa sen, että se pystyy kantamaan suuretkin rakennekuormat

Ota yhteyttä meihin

Haluatko lisätietoa tuotteistamme vai askaruttaako jokin muu asia? Ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Janne Vaara

Toimitusjohtaja / Myynti hirsituotteet

janne.vaara@vaara.fi

Puh. +358 40 078 4622

Laskutusosoitteet

Verkkolaskutusosoite:

003730986974 | Operaattorin tunnus: BAWCFI22 | Operaattori: Basware

Paperilaskut:

Vaaran Palkki Oy
##003730986974## PL 683
00026 BASWARE

Käyntiosoite

Viiantie 72
95300 Tervola